Националната агенция за приходите сложи за втори път на тезгяха къщата

...
Националната агенция за приходите сложи за втори път на тезгяха къщата
Коментари Харесай

Пускат къщата на Милко Калайджиев на търг с още по-ниска цена

Националната организация за приходите сложи за повторно на тезгяха къщата за посетители на фолкпевеца Милко Калайджиев.

Първият опит за продажба се провали, защото поисканата цена от 600 000 лв. очевидно се видя прекомерно висока на кандидат-купувачите.

При втория опит за продажба първичната цена, от която ще тръгне наддаването, е понижена със 150 000 лв. и в този момент е закована на 450 000 лв.. Това се прави във връзка с разпоредбите на данъчно-осигурителния процесуален кодекс, съгласно които на втория търг цената е 75% от тази на първия. 

Самият фолкпевец, който ще се раздели с парцела си поради отговорности към фонд „ Земеделие “, не желае да разяснява продажбата. „ Вече не ми се приказва, три години ме питат едно и също “, споделя той и дава обещание, че щом договорката се случи, незабавно ще я разяснява.

 undefined

Проверка на „ Телеграф “ сподели, че къщата, която към момента приема посетители, е свалила цената на нощувката от 120 на 90 лв.. Стаите са с огромна спалня, само че може да се добави и още едно легло, тъй че да нощуват трима, изясняват от мястото за настаняване.

Стаите са общо пет, а в случай че се наеме цялата къща, цената е 450 лв.. В нея могат да бъдат настанени до 10, най-много 15 души. Отскоро къщата има и външен басейн. Тя се намира в село Мезек в Източните Родопи и е с повърхност 341 кв. м.

Кандидат-купувачите могат да създадат оглед в интервала от 25 август до 31 август. Търгът с скрито наддаване ще се организира на 11 септември, а за присъединяване в него до 1 септември би трябвало да се заплати депозит от 20% от първоначалната цена, или 9000 лв..

До продажбата от Национална агенция за приходите се стигна след инспекцията на фонд „ Земеделие “ на всички къщи за посетители, направени с европари по Програмата за развиване на селските региони 2007-2013 година След инспекцията бе оповестено, че Калайджиев би трябвало да върне към 304 000 лв. поради неизпълнение на бизнес проекта. Още по време на инспекциите Мустак №1 на републиката разгласи, че е безупречен, къщата работи по предопределение и няма защо да се опасява.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР